En stor del av Stadsmiljöföreningens styrelse samlad. Från vänster Anne Dahlgren (ledamot), David Grahn Hellberg (ledamot), Sten Rentzhog (ordförande), Lennart Köpsén (ledamot), Gunnar Bäckman (suppleant) och Berth Gillberg (ledamot). Ej med på bild Uno Svaleryd (ledamot) och Harry Westermark (suppleant).

Ny förening bildad för stadens utveckling

ÖSTERSUND (JT) Den tidigare Stadsmiljögruppen bildades för opinionsbildning mot planerna för Gustav III Torg (Busstorget). Ur kärnan av denna grupp har nu Stadsmiljögruppen bildats, för att föra kunskap vidare om stadsmiljön och bevaka planerna för staden.

Publicerad Senast uppdaterad

I november arrangerade Stadsmiljögruppen ett opinionsmöte mot planerna för Gustav III Torg och då väcktes frågan om att arbeta vidare i föreningsform. Sedan dess har det diskuterats kring formerna för denna och vad den nya föreningen ska heta.

Torsdag 24 mars var det så dags för ett konstituerande möte på Gamla Teatern för bildande av föreningen som får namnet Stadsmiljöföreningen Östersund. Ändamålet beskrivs vara att verka för att de centrala delarna av staden ska utvecklas på ett sådant sätt att man tar hänsyn miljömässiga och kulturhistoriska värden.

— Inte bara kulturmiljö utan ett lite vidare grepp där vi tar in miljöfrågor, det finns flera sorts miljöfrågor som berörs, sade Uno Svaleryd som utsetts till mötets ordförande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS