"Just nu handlar det om att hitta ytterligare personal. Vi har en lärare som kommer ifrån Ukraina i kommunen, en ypperlig resurs för att hjälpa till med kommunikationen med vårdnadshavare och liknande", sägerTina Svensson Hammargård, förvaltningschef för bildningsförvaltningen i Härjedalen.

Skolor i Berg och Härjedalen redo att ta emot barn från Ukraina

BERG/HÄRJEDALEN (JT) Skolorna i Bergs och Härjedalens kommuner förbereder sig just nu för att ta emot barn från Ukraina. I båda kommunerna handlar det i nuläget om runt fem familjer med barn i skolåldern.

Publicerad

Vi förbereder oss just nu och planerar. Eftersom kommunen är så stor geografiskt jobbar vi för en väg in i skolan därifrån slussas barnen vidare till de skolor som är aktuella. Vi kommer att använda den organisation som vi har sedan flyktingvågen från Syrien 2015, berättar Annelie Olofsson utbildningschef i Bergs kommun.

Vad ser du som det svåraste i nuläget?

Vi vill gärna hjälp av folk som kan ukrainska för tolkning. Speciellt för yngre barn som ännu inte lärt sig engelska, säger Annelie Olofsson

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS