Maria Östlund är avdelningschef för socialtjänsten i Berg. Foto: Bergs kommun

Trångboddheten i länet störst i Bergs kommun

LÄNET (JT) SCB har presenterat ny statistik kring trångboddhet. Siffrorna skiljer sig rejält mellan kommunerna i länet. Störst är trångboddheten i Bergs kommun och minst i Östersunds kommun.

Publicerad

Med trångboddhet menas att det bor fler än två personer i något av lägenhetens sovrum i ett flerbostadshus. Med flerbostadshus avses ett bostadshus med minst tre bostadslägenheter. Trångboddheten är enligt SCB störst bland utrikesfödda vuxna, och allra störst bland dom som är födda utanför Europa.

I Bergs kommun är andelen trångbodda av boende i flerbostadshus 29 procent och för barn i dessa hela 52,8 procent. Maria Östlund är avdelningschef för socialtjänsten i Bergs kommun. Hon säger angående Bergs placering: 

–I en liten kommun, som Berg är, i förhållande till många andra kommuner, kan statistik bli missvisande om man inte vet hur det ser ut just i vårt fall. Det kommunala bostadsbolaget har koll på bostäder och antal/storlek på lägenheter, som också är en del av svaret. Sedan finns det faktorer som bostadsmarknad, ekonomiskt förutsättningar, glesbygd, service och kommunikationer osv. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS