Majoriteten i Bergs kommun vill driva igenom nya förskolan här, bredvid den vältrafikerade genomfarten, helt emot bybor och oppositionens önskemål.

Upprörda känslor inför möte om ny förskola i Klövsjö

KLÖVSJÖ (JT) Placeringen av den nya förskolan i Klövsjö är omdebatterad. Majoriteten av Klövsjöbor och även oppositionen vill se den vid nuvarande skolan, men politiska majoriteten har drivit igenom ett bygge vid genomfartsleden. Nu ska det bli ett informationsmöte i byn, men bara föräldrar var kallade i början.

Publicerad

Ett medborgarförslag angående ett informationsmöte om planerade förskolan i Klövsjö, godkändes på sista kommunfullmäktige. Inbjudan gick nyligen ut om mötet som ska hållas den första juni. Men inbjudan delades endast på schoolsoft, en sajt för föräldrar med barn i skola och förskola. Något som bland annat Linda Borg i Klövsjö reagerade på.

– Varför bjuder man bara in föräldrar genom schoolsoft och inte hela byn? Det berör hela bygden, man utesluter alla som vill skaffa barn eller som har bäbisar.

Även andra boende i Klövsjö har åsikter om bygget vilket visade sig med uppslutning på kommunfullmäktige.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS