Så här ser Fäbodvägen från Persåsen mot Börtnan ut, oftast på hela vägbredden så fordon inte kan undvika de djupa hålen.

Populär turistväg i Berg i uselt skick – nu ska den åtgärdas

FÄBODVÄGEN (JT) Under den större delen av turistsäsongen har Fäbodvägen mellan Persåsen och Börtnan varit en katastrof. Här passerar dagligen turister som får en dålig erfarenhet av länet och kanske även skador på sina fordon. Trafikverket skyller på vädret, trots att det under säsongen varit bra dagar för hyvling.

Publicerad

Väg 834 mellan Persåsen och Börtnan, allmänt kallad Fäbodvägen, är populär för turister. Längs vägen finns många fäbodvallar av historiskt värde varav Långbuan har öppet för besökare.

Galå Fjällgård ligger längs vägen och många som planerar köra till Hävvi i Glen tar vägen. Tidigt i våras hyvlade Trafikverket vägen men redan i juli såg vägen mer ut som en kostig på grund av alla skador. Här passerar både lastbilar och husbilar som sliter på vägen.

Evert Boye är projektledare för område Svenstavik hos Trafikverket. Han har svårt att förklara varför vägen inte blivit fixad tidigare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS