"Det tar tid och vi kämpar på så mycket vi hinner innan det blir för kallt. Men vi behöver var flera som hjälps åt", efterlyser Kurt Johnsson.

Nu röjs Svenstaån på vass

BERG (JT) Nu ska Svenstaån bli fri från vass. Ett team på fyra vassröjare har den tiden kapat mängder av vass. Men det är mycket kvar konstaterar de.

Publicerad

 – Vi började i mitten av september och det är mödosamt och tar tid. Man blir helt slut, konstaterar Kurt Johnsson som iklädd torrdräkt kliver omkring på den upphöjda botten som bildats under åren av förmultnad vass. 

– Här åkte vi båt när jag var ung, konstaterar Åke Månsson, som ger JT:s utsände skjuts i en mindre båt för fotografering. Han fortsätter, det är helt otroligt vad fort det växer igen. Han pekar på två små vassruggar. Där slog jag med lie i somras och nu är det redan halvhögt. Det är något som inte stämmer, menar Åke. 

Till sin hjälp har de Tore Eriksson, som kör båten med vassklipparaggregatet och Michael Winqvist som ansluter för att styra själva klippjiggen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS