"Det är vi helt eniga om att vi ska göra. Det är lite kul att alla undrar hur vi kunde tänka tanken på att sova över i spökhuset på Östberget i Svenstavik", säger Mariana Zackrisson. Från vänster: Mariana Zackrisson, Micke Ling, Peter Johangården och Joanna Johangården

Gäster på spökhuset på Östberg

BERG (JT) Högt uppe på kullen ligger en tvåvånings gammelstuga. Huset är gråbrunt av tidens gång. Nedanför i sluttningen betar en fårskock, helt ovetandes om att Märta och Marit spökar i huset.

Publicerad

Det är fredag kväll och de första nattgästerna i spökhuset högst upp i Östberg, Svenstavik har anlänt. De sitter och väntar på förrätten. Ingrid Berg, som bor längre upp i byn, har nu öppnat för nattgäster i sin gammelstuga. 

– Jag såg på ett visitkort som Ingrid gett mig att hon skulle börja med övernattningar i spökhuset. Klart jag ville testa och innan jag frågade min man ringde jag Joanna och Peter som haka på, klart att vi ville vara testpiloter, säger Mariana Zackrisson från Svenstavik. 

Det är Ingrid Bergs morfars mor Märta Olofsson som sägs spöka i huset. Hon levde på 1870-talet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS