Köket i Toppstugan är nyrenoverat och hyllorna fyllda med Lisa och Susannes hembakta.

Full fart på Toppstugan Hoverberg i nygammal regi

HOVERBERG (JT) Efter att i två år drivits i kommunens regi är Toppstugan nu tillbaka med den bästa konstellationen. Susanne Berglin, som tidigare drivit Toppstugan i åtta år och Lisa Brandvold, som jobbat i caféet en sommar för länge sedan. Båda lärare under skolperioden och med ett driv, energi och glädje som kommer att göra det svårt att misslyckas.

Publicerad

Enbart hur starten gick till säger allt om deras driv. På torsdagen togs beslutet att hyra Toppstugan och på onsdagen veckan därpå öppnade de. Detta trots att det upptäcktes att i princip allt husgeråd och maskiner var bortplockat och en rejäl storstädning behövdes. På en vecka införskaffades kassaapparat, diskmaskin och husgeråd, städades, bakades och kokades sylt, samt tanken fylldes med vatten. 

JT frågar Susanne om det inte känns som revansch att vara tillbaka, med tanke på det sätt som kommunen behandlade henne efter de åtta år hon arbetat upp caféets renommé. Men Susanne vill inte tänka så, i stället känns det nu som att cirkeln är sluten att vara på plats igen och det med Lisa. 

– Det handlar om att det måste vara öppet här, säger Susanne, som stänger ner sitt café vid Hoverbergsgrottan under sommaren för att kunna hålla Toppstugan öppen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS