"Vi vill inte att detta ska dra ut i tid men det behöver ta den tid som behövs. Troligen kommer frågan upp sista kommunfullmäktige före sommaren eller det första efter sommaruppehållet", konstaterar Monica Hallquist, ordförande i utbildningsnämnden i Bergs kommun.

Fjällgymnasiet går med i Jämtlands gymnasieförbund?

BERG (JT) I onsdags presenterades en 60 sidig utredning om Bergs kommuns, med Fjällgymnasiet, eventuella inträde i Jämtlands Gymnasieförbund, JGY.

Publicerad

– Jag har följt utredningen och det viktiga nu är att vi politiker har möjlighet att läsa igenom utredningen och sätta oss in alla delar, säger Monica Hallquist (S), ordförande i utbildningsnämnden i Bergs kommun. 

Vad tänker du om utredningen? 

– Jag vill inte föregripa den politiska förankringsprocessen som börjar nu. På onsdag ska vi få information och då har vi möjlighet att ställa frågor till tjänstemännen. Sedan fortsätter det med förankring inom respektive partier. Denna fråga är större än att endast vi i utbildningsnämnden ska vara involverade, så väl kommunstyrelse som kommunfullmäktige ska vara delaktiga i detta beslut, det handlar om skifte av huvudman för gymnasieskolan i Berg, poängterar Monica och tillägger. Detta är en stor fråga för oss nu och vi ser att beslutet ska ha en bredd för att vara långvarigt över mandatperioderna framöver. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS