Självklart vill alla fota Rebecka med medaljen, stoltheten över henne syns väl.

Fest i Salsån när världsmästarinnan kom hem till byn

SALSÅN (JT) När Rebecca Netlzer och Vilma Bobeck tog VM-guld i OS-klassen 49erFX segling var glädjen stor, inte minst hemma i Salsån där Rebecca vuxit upp. Så när Rebecca var hemma i några dagar ville självklart alla fira henne, det blev fest i byn. Bybor, vänner och familj fyllde gårdsplanen.

Publicerad

Gården var pyntad både inne och ute, ballonger och glitter överallt. På borden fanns tilltugg i alla dess former och champagne, inne rullade en bildspel från VM. Borden fylldes snabbt av blommor och presenter som alla gäster ville ge Rebecca för att visa sin uppskattning. För även om Rebecca numer bor i Kiel i Tyskland är det Salsån som är hemma. Här växte hon upp och började segla på Näkten med kompisarna Karl, Viktor, Sverker och Jon. Men kompisarna seglar inte mer.

– Rebecca är den som håller fanan högt, men att det gått så bra är vår förtjänst, säger de och skrattar. Det är lite speciellt när någon från inlandet med is halva året blir bäst.

Rebecca själv ser ut att stortrivas i vimlet av vänner.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS