Ing-Marie Ivansson, Maja Eriksson och Agneta Gärdin hade fullt upp i sockenstugans kök när Myssjö-Ovikens Hembygdsföreningen serverade våfflor med grädde och smaskig hjortronsylt.
Att det var lerigt och inte så mycket sol brydde sig inte Hackåsborna om när det var dags att njuta av våfflor i båthamnen.
Berit Danielsson, Myrviken har varit i sockenstugan många gånger, hon har t om gått i skola där. För sällskapet Lars Danielsson, Västnår, var det första besöket för även om han växt upp i Oviken har han till för några år sedan bott i Sveg.
Anders Svensson, Salom tog med sig arbetskollegan Henrik Pålsson, Örebro till båthamnen. Henrik brukar inte ge sig ut för att njuta av delikatessen på våffeldagen. "Jag brukar inte ha tid, men det är trevligt här".
Anders var glad att se att så många människor sökt sig till platsen. "Ett himla drag här, det är kul att se".
Att även fyrbenta gillar både våfflor och grädde gick inte att ta miste på. Hundarna Ajla och Myra lät sig väl smaka när matte Elin Silfver och matte Emma Pålsson bjöd på resterna.
Nygräddade våfflor i mängder bjöds det på många platser i helgen. Hos Hackås Båtklubb kunde man välja mellan två hemgjorda syltsorter, traditionell hjortronsylt eller hallon/jordgubb. Här fanns även hembakta bullar om efterrätt önskades.
Eva Gustavsson, Yttergärde, Stefan och Åsa Jonsson, Oviken samt Dan Gustavsson, Yttergärde njöt av både våfflor och utsikten mot Ovikens gamla kyrka. "Vi åker så fort det serveras våfflor, det är våffeldag hela sommaren också", sade Dan med ett skratt.
Årsil Matsson, Sören Jansson, båda Hackås, Gunnar Cogrell, Myre och Inga-Maj Andersson, Svenstavik var de fyra från Hackås Båtklubb som jobbade för fullt i köket så att alla besökare skulle få nygräddade våfflor. "Det är andra året vi gör det här, berättade Sören. Det är fler här än i fjol, helt klart givande så det får bli en tradition".

Bildspel: Våffelfest i Hackås och Oviken

HACKÅS/OVIKEN (JT) Det är inte bara de yngre som älskar våfflor, nej delikatessen njutes av alla åldrar. Det bevisades inte minst i helgen när det var dags att fira denna älskade maträtt på många håll i landet.

Publicerad

Våffeldagen inträffar den 25 mars som i år är en måndag, därför arrangerades flera våffel-firanden på söndagen dagen före. Något som lockande många ut ur husen. 

I Oviken serverade Myssjö-Ovikens Hembygdsförening våfflor i sockenstugan som var full med besökare när JT tittade in. Doften av våfflor kändes ut i farstun och gjorde att det vattnades i munnen redan där. 

I Hackås båthamn serverade Hackås Båtklubb sugna besökare våfflor. Många passade på att njuta av delikatessen utomhus i den vackra omgivningen. Både parkering och bord var fullsatta. Här fanns även hembakta kanelbullar och två sorter sylt att välja mellan. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS