Bergs kommun med påverkanskampanj mot gruvbrytning

BERG (JT) Den nionde maj hade Bergs kommunstyrelse möte och en hel del intressant för kommunens innevånare behandlades. Bland annat planerade gruvor i Oviken och nya förskolan i Klövsjö.

Publicerad

En revidering av avfallsplanen är på gång, det nya förslaget ska så snart som möjligt ställas ut för inhämtande av synpunkter från allmänheten. Medborgare har därefter minst fyra veckor på sig att yttra sig. Uppföljning kommer därefter att ske under hösten 2023.

De största förändringarna som föreslås gäller bl a matavfall. Regeringen har beslutat om obligatorisk utsortering av matavfall för alla från och med 1 januari 2024.

Kommuners ansvar för insamling av förpackningsavfall träder i kraft 1 januari 2024 och krav på fastighetsnära insamling av förpackningsavfall träder i kraft 1 januari 2027. Även detta genom ett regeringsbeslut om kommunalt insamlingsansvar av förpackningsavfall från hushåll.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS