Det är locket på inne på Bergs kommun.
Det är locket på inne på Bergs kommun.

Åtta fastighetsexperter nekades intervju när Berg anställde VD

BERG (JT) I somras sökte Bergs kommun en ny fastighetschef tillika vd för Bergs Hyreshus AB. Trots hela sexton sökande till tjänsten kallades ingen av dem till anställningsintervju. Kommundirektör Ralf Westlund hade själv bestämt vem som skulle få tjänsten. Inga politiker eller tjänstemän vi kontaktat vill eller vågar kommentera ärendet.

Publicerad

I slutet av september tillsattes tjänsten som fastighetschef i Bergs kommun. Till tjänsten hör även uppdraget som vd i Bergs Hyreshus AB. 

JT har gått igenom de sexton ansökningar som inkommit. Av de sexton är det åtta som jobbat med fastighetsförvaltning och av de åtta är det fyra som måste anses tillhöra toppskiktet i Sverige inom branschen. Ingen av dessa kallades till intervju, ingen överhuvudtaget. 

När JT ringer runt inom kommunen är det ingen, absolut ingen som vare sig vill, kan eller får kommentera ärendet. Men det hörs att det jäser i leden. Tidigare har kommundirektör Ralf Westlund sagt till JT att ” Bergs Hyreshus AB har inga anställda. Cilla Gauffin är anställd av kommunen. Och eftersom jag har delegation att anställa avdelningschefer var det jag som anställde henne, förklarar Westlund som uppger att därmed var inte tillsättningen en styrelsefråga för Bergs Hyreshus AB.” 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS