Denna vecka har Trafikverket bytt belysningsstolparna på 80 sträckan strax norr om Myrviken. Det handlar om totalt 32 belysningsstolpar längs med 321:an som nu byts ut.

Miljonkostnad när nya belysningsstolpar längs 321:an byts ut

BERG (JT) Trafikverket tvingas nu byta ut 32 nymonterade belysningsstolpar längs med 321:an. Det har visat sig att de årsgamla stolparna inte är godkända för placering vid 80 sträckor.

Publicerad

– Det har helt enkelt blivit fel i projekteringen och detta upptäcktes sent i projektet, när allt i sak redan var klart. Vi har fått fel stolptyp. Det är nya stolpar som nu byts ut mot rätt sort, förklarar Daniel Gideonsson projektledare Trafikverket.

Denna vecka har man bytt belysningsstolparna på 80-sträckan strax norr om Myrviken. Det handlar om totalt 32 belysningsstolpar längs med 321:an som nu byts ut.

– Det är nära 20 stolpar mellan Myrviken och Backen. Man förbisåg att denna sträcka fått höjd hastighet från 70 till 80 kilometer i timmen. Då måste vi byta både stolpe och fundament, men armaturerna återanvänds, stolpe och fundament är en helhet som är godkända tillsammans, berättar Daniel.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS