"Vi vet inte exakt när vi öppnar, men det ser väldigt bra ut i år", understryker Henrik Svärd, distriktschef för Trafikverkets Färjerederi i Jämtland.

Kylan skyndar på isvägarna på Storsjön

LÄNET (JT) Rådande kyla gör att isen, på de planerade isvägarna på Storsjön, växer i tjocklek för var dag. Håller kylan i sig kan det var aktuellt med öppning runt nyår.

Publicerad

– Det enda som är i vägen för isvägarna nu är om det kommer för mycket snö, som det ser ut nu kommer vi troligen att kunna börja ploga isvägarna efter julhelgen, säger Henrik Svärd, distriktschef för Trafikverkets Färjerederi i Jämtland. 

Medeltjockleken på både Vällvikenisen och Isönisen ligger just nu på 15-16 centimeter och när tjockleken är uppe i 25 cm så öppnas isvägarna. 

– Vi kan bara vänta och hoppas att kylan håller i sig och som det ser ut nu på prognosen är det som varmast minus sex grader de närmaste tio dygnen, vilket är väldigt bra. Men som vi alltid säger, tillväxten av isarna kan vända fort, menar Henrik. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS