Karin Möller säljer allt från drivremmar till kläder i butiken.

Ahlbergs skoterdelar störst i Norden

SVENSTAVIK (JT) År 2006 startade Mattias Ahlberg företag med affärsidén att sälja reservdelar till snöskotrar och 17 år senare har Ahlberg Sweden AB växt till Nordens största leverantör av skoterdelar.

Publicerad

–Det började med att jag behövde köpa en reservdel till min snöskoter och upptäckte att det var dyrt, så jag beslöt att satsa på ett eget företag. Jag köpte domänen till en webbsajt med tanke på att sälja på nätet och började lägga upp ett lager med delar, förklarar Mattias Ahlberg.

Verksamheten startade hemma i huset i Klövsjö där sovrummet blev lager och köket kontor. Handeln ökade dock så mycket att efter en tid köpte han prästgården och flyttade dit, efter det blev det gamla banken i Klövsjö. Sedan posten där han byggde ut med 150 kvadratmeter för att rymma allt, men även det blev för trångt så 2016 flyttade han till ACB:s tidigare industrilokaler i Skanderåsen.

Under åren har handeln växt succesivt från 500 000 kronor första året till drygt 37 miljoner kronor förra året. Den sker med varumärket Skoterdelen. I år beräknas omsättningen öka till 40 miljoner kronor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS