"Det speciella med denna utbildning är att den som antas och klarar utbildningen kommer att få anställning på orten personen bor på", säger August Knutsson, lokalpolisområdes chef i Jämtland. Från vänster, Urban Isberg, kommunikatör polisen Jämtland och August Knutsson, lokalpolisområdes chef i Jämtland.

Ny utbildning ska ge fler lokalpoliser

LÄNET (JT) Polisen i de fyra norrlänen satsar nu på en ny polisutbildning med syfte att kunna anställa fler poliser i glesbygd. Nu på fredag går tiden ut för intresseanmälan.

Publicerad

– Vi upplever att det är ett stort intresse och det är skönt att få ett kvitto på att vi är rätt ute. Nu snart börjar urvalsprocessen och det ska bli spännande att se hur många nya poliser detta kan ge i de glesbygdsorter vi har behov av fler poliser, menar August Knutsson, lokalpolisområdes chef i Jämtland. 

Syftet med projektet är att kunna låta de uttagna studera till polis på deltid och distans. Ordinarie polisutbildning är 4 terminer och 6 månaders aspiranttjänstgöring men denna utbildning handlar det om fem terminer studier plus praktik. 

– Allt är i övrigt exakt detsamma som ordinarie polisutbildning, fast det är en termin längre, säger Urban Isberg, kommunikatör hos polisen i Jämtland och fortsätter. Målgruppen, som vi ser det, är personer med en familjesituation som inte tillåter att man pluggar på heltid. Det kan handla om att man driver ett företag eller har ett jobb som man inte vill lämna helt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS