Terese Kärngard besökte Myre för att se hur arbetet med marken fortgår för de nya tomter som planerats.

Många tomter till salu i Oviken i höst

OVIKEN (JT) Planerna på nya tomter i Oviksbygden har varit på gång ett tag. Nu går det in i slutfasen för försäljning. Kanske inte den bästa tiden men både kommunen och privata som nappat på idén att ta fram tomter ser positivt på försäljningen.

Publicerad

– Det ligger i tiden att flytta ut på landet och det här är en attraktiv bygd, säger Bertil Johansson som är en av de som säljer tomter privat.

Villaområdet i Myre ligger lummigt, dolt från vägen som går från Sannsundsbron till Myrviken. Om man inte har ärende dit är det svårt att veta att området finns. Detta vill kommunen bevara när området nu bearbetas för 30 nya bostäder. 16 tomter för villor och sex tomter för flerfamiljshus, sammanlagt 24 lägenheter.

JT träffar Terese Kärngard, kommunalråd, när hon är på plats för att se hur allt går. Terese är nöjd med att skogen behålls mellan området och vägen så att området blir fortsatt avskilt. Markberedningen är i full gång.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS