Färjan Håkansta-Norderö står still.

Färjan Håkansta-Norderö står still – nyrenoverade motorn havererade

HALLEN (JT) Sedan onsdagen står Håkanstafärjan still igen. Detta är andra gången rederiet är tvungen att ställa in färjan sedan den började gå för säsongen, endast tjugo dagar tidigare.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter att ha fått köra runt Storsjön för att komma till Östersund när isvägarna stängts för vintern, var Hallenborna glada när färjan kunde börja gå. Men glädjen blev kortvarig, färjan mellan Håkansta och Norderön har varit förföljd av problem den korta tid den varit i gång för säsongen.

På Trafikverkets hemsida för färjetrafiken meddelas det att färjan är inställd på grund av tekniska problem och att sluttiden, som är preliminär, kan komma att ändras med kort varsel.

– Vi har en huvudmotor som har havererat. Vi väntar på reservdelar som förhoppningsvis ska komma under torsdagen. Vi var helt oförberedda på det hela, vi vet inte vad som har hänt, säger P-O Zackrisson, ansvarig på Trafikverkets Färjerederi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS