Gratis lunch, bad och skidor under sportlovet

ÖSTERSUND (JT) Sportlovet som inleds 6 mars innebär i år en del goda nyheter för grundskoleelever i kommunen.

Som ett led i ansträngningarna att underlätta för de familjer som har det svårt ekonomiskt erbjuder kommunen en del gratis tjänster. Dels kommer det att finnas lunch på skolrestaurangerna i Sporthallen och på Treälvsskolan i Lit. Luncherna kommer att vara kostnadsfria för grundskoleelever och serveras vardagar vecka 10 mellan kl. 11-30-14.

– Efter diskussion med Barn och utbildningsförvaltningen och rektorer är det på dessa två platser vi har bäst möjlighet att erbjuda lunch. Vi är medvetna om att det inte är närmaste skolmatsalen för många, men då alla skolelever har gratis busskort hoppas vi att de ändå ska ha möjlighet, säger kommundirektören Anders Wennerberg.

Dessutom kommer det att finnas möjlighet till ett gratis bad och en skidtur under veckan. Tisdag 7 mars är det öppet för alla barn och unga upp till 18 års ålder att gratis bada på Storsjöbadet i Östersund.

Fredag 10 mars är det på samma sätt öppet för barn och unga upp till 18 års ålder att åka skidor gratis i Gustavsbergsbacken och Ladängen på Frösön, samt i Litsbacken.

Powered by Labrador CMS