Kalle Olsson ser en möjlig framtid även för Flygvapnet i länet, något som blev påtagligt i F 4 Jämtlands flygflottiljs tidigare lokaler.

Kalle Olsson om återetablering av försvaret i Östersund - finns möjlighet för Flygvapnet också!

FRÖSÖN (JT) Med vid invigningen av Jämtlands Fältjägarkår i måndags var riksdagsledamoten Kalle Olsson (S) som länge arbetat med frågan om återetablering av Försvarsmakten i länet. Han ser stora möjligheter för en utökning av militär närvaro i länet, inte bara för Armén utan även för Flygvapnet.

Publicerad Senast uppdaterad

Socialdemokraten Kalle Olsson är nog den riksdagsledamot från länet som är allra mest engagerad i försvarspolitiken. Han är ledamot av försvarsutskottet och har länge arbetat för att militären ska få en ökad närvaro i länet genom återetableringen av ett regemente. JT passade på att ställa några frågor i samband med invigningen av Jämtlands Fältjägarkår på Frösön måndagen 17 januari.

Hur känns det idag?

— Det känns jättebra, måste jag säga. Det är inte alltid att man som riksdagsledamot har förmånen att både få vara med och jobba i en process och sedan också faktiskt se resultatet materialisera sig på så här kort tid. Det här har ju varit en relativt kort process från, om man tittar på försvarsberedningens rapporter, via riksdagsbeslutet, till att vi står här idag. Det känns väldigt bra. Det är också en viktig säkerhetspolitisk markering som vi gör nu när vi öppnar fem nya regementen runt om i landet. Östersund är en strategiskt viktig plats, precis som nämndes här av flera talare. Vi har närheten till Trondheim och den isfria hamnen men vi har också viktiga förbindelser i nord-sydlig riktning. Så på det hela taget känns det väldigt bra och det finns ju också historiens vingslag i detta, med tanke på att fältjägarna går ju tillbaka ända till 1600-talet, tror jag. Så det finns en historisk koppling som känns rätt så häftig.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS