Paulina Hedman och Moa Agnebrink var värdar när JT besökte, de medverkar också i utställningen.

Åredalens folkhögskolas elever håller konstutställning i Järpen

JÄRPEN (JT) På kulturhuset i Järpen har det varit tätt med utställningar i vår, och nu är det dags för Åredalens folkhögskola att visa upp sina alster med utställningen KOnst-släpp. Mycket lekfullhet, färger, former och landskap möter besökaren.

Publicerad

Paulina Hedman och Moa Agnebrink är utställningsvärdar för dagen, ett ansvar de som går på folkhögskolans konstkurs delar mellan sig. Vi slår oss ner med varsin kaffe, och musiken i högtalarna (Bo Kaspers Orkesters skiva ”I centrum”) tar mig tillbaka till min egen folkhögskoletid i slutet av 90-talet.

– Min mamma brukar spela Bo Kaspers, det ger en mysig känsla tycker jag, man kan laga mat till det och allt möjligt, säger Paulina.

De berättar att det är 21 elever i klassen. Förut var kursen flera år, men numera är den koncentrerad till ett år. Deltagarna kommer från hela Sverige och är mellan 19 och 74 år. Tre gånger under året frångår de studierna på den ordinarie linjen och kan välja andra kurser i folkhögskolans utbud. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS