Pia Lyrén, apotekschef på Apoteksgruppen i Åre och Järpen ger sina tips för att undvika att bli sjuk under vabruari.

Vabruari snart här – många sjuka redan nu

ÅRE (JT) Februari är en månad då så många barn och föräldrar är sjuka att månaden fått namnet vabruari. Pia Lyrén är apotekschef på Apoteksgruppen i Åre och Järpen. Hon ger gärna sina bästa tips för hur du och familjen kan minimera riskerna att bli smittade.

Publicerad

Med vinter följer influensa, förkylningar och vinterkräksjuka som sprider sig snabbt. Efter julledigheten när alla är tillbaka på förskolor och skolor och umgås tätt ihop är det vanligt att bli förkyld och sjuk.

Många barn stoppar fingrar i mun där vi har mycket bakterier och rör sedan vid varandra när de leker. Har man då kommit ur rutinerna med att tvätta händerna ofta och ordentligt, så sprids lätt bakterier och virus emellan oss.

– Ofta spenderar vi mer tid inomhus vintertid och virus smittar mycket lättare inomhus än utomhus. Men även utomhus är det lättare att bli sjuk på vintern än sommaren. Virus smittar lättare när det kallt och torrt i luften jämfört med på sommaren när det är varmt och fuktigt, säger Pia.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS