Så här har det ursprungligen varit tänkt att Rödkullen Panoram ska bli.
Så här har det ursprungligen varit tänkt att Rödkullen Panoram ska bli.

Rödkullen nu hos Förvaltningsrätten – otillåten särbehandling menar Miljöpartiet

ÅRE (JT) Miljöpartiet i Åre kommun har överklagat Åre kommunstyrelses beslut om Rödkullen-projektet. En av orsakerna till detta är att beslutet anses strida mot likställighetsprincipen. Ärendet ligger nu hos Förvaltningsrätten i Härnösand, så striden går vidare.

Publicerad

Det var i maj som Åres kommunstyrelse beslöt att pausa alla pågående planer på nya turistboenden. Det vill säga alla utom ett: Rödkullen-projektet. Kommunstyrelsen beslöt i stället att korrigera och godkänna det.

Antalet bäddar i Rödkullen begränsades från 7 200 till maximalt 2 000. Miljöpartiet yrkar nu i sitt överklagande att: ”i första hand att planärendet avslutas, och i andra att beslutet upphävs.” De hävdar att det strider mot paragrafer i Plan- och bygglagen och mot kommunallagen. Bland annat mot likställighetsprincipen i kommunallagen ”då beslutet innebär att sökande behandlas olika”.

I bakgrunden finns diskussionen om det kommunala reningsverket Vikverket och dess kapacitet. Det finns fler pågående planärenden i kommunen än vad Vikverket har kapacitet för, men ingen ansökan om att utöka kapaciteten i reningsverket. Samtliga ärenden borde därför ha behandlats lika av kommunstyrelsen, menar Miljöpartiet, men Rödkullen särbehandlades alltså.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS