Ung Reporter

Sean Banan in action i sin rollfigur som Kung Gibbon.

Musikal med Sean Banan i Djungelboken i Åre

ÅRE (JT) Den omtalade musikalen Djungelboken drog förväntansfulla åskådare till Holiday Club. Medverkande  var bland annat Sean Banan som Kung Gibbon.

Publicerad

Med debut på musikalscenen har han lagt ner mycket tid och kärlek för att tillsammans med de andra i produktionen skapa en enastående föreställning. Nu hoppas Sean på att kunna fortsätta på samma spår i framtiden.

I väntan på föreställningen fanns en spännande mobil djungelbutik att spendera tiden i.

Det var för cirka 2 år sedan Sina Samadi, mer känd som Sean Banan, fick förfrågan av Dröse & Norberg att vara med i den nyskrivna musikalen Djungelboken. Han berättar att det kom helt rätt i tiden och att han var peppad på att testa något nytt.

– Jag har gjort film, Melodifestivalen, det ena och det andra men aldrig varit med i en musikal så det var på tiden. 

Sean Banan har spenderat större delen av sitt liv på scenen och i tv-rutan i olika former. Musikalscenen har varit outforskad fram till han fick rollen som Kung Gibbon, en omgjord version av King Louie från den ursprungliga Disneyfilmen. Han menar att rollen som apa passar honom perfekt då han får leva ut i sin karaktär Sean Banan.

Kusinerna Sigrid, Jakob och Aron var förväntansfulla inför akt två då Sean Banan skulle göra entré på scenen.

Repetitionerna har gått som rinnande vatten och hela gänget har varit helt fantastiska, säger Sean Banan.

– Vi har en otroligt professionell storyteller, Robert, som skrivit historien, och repandet som vi gjorde några månader innan första föreställningen gick hur bra som helst.

Sean menar att de otroligt duktiga kollegorna, som han fått möjlighet att arbeta med, har underlättat jobbet för både honom själv och för hela produktionen.

Sean Banan och Einar Alvarado Lönberg i rollerna som den eldbesatte apan Kung Gibbon och människobarnet Mowgli.

– Ungarna som är med är så proffsiga och jag har fått lära mig så mycket av dem. 

Han berättar att de bland annat hjälpte honom med en del repliker som han ibland glömde bort i början av turnén, vilket han är väldigt tacksam över.

– Vi har blivit som en liten familj och jag kommer verkligen sakna alla nästa år när jag inte är med i den nya produktionen “Lilla sjöjungfrun”.

 De har framträtt med musikalen på flera ställen i Sverige i ett år nu och Sean Banan säger att han haft otroligt kul och att han uppskattar den fina responsen de fått under resans gång.

– Det här är nog det roligaste jobbet jag har haft! 

Den 3 januari var det Åres tur att få ta del av och uppleva den fartfyllda musikalen Djungelboken. Holiday Club, där musikalen skulle äga rum, fylldes under eftermiddagen med, framför allt, förväntansfulla barnfamiljer som såg fram emot en spännande föreställning. En lång kö slingrade sig som ormen Kaa utanför lokalen innan musikalen skulle börja och vuxna som barn var peppade på att se vad som väntade på den stora scenen.

Djungelkaraktärerna samlade på scenen efter en lyckad föreställning.

 Kusinerna Aron, Jakob och Sigrid, från Stockholm, som var uppe i Åre under jullovet, passade på att bryta skidåkningen med musikal. De tyckte att det var en bra och spännande show med coola kostymer och passade på att köpa godis i pausen. Att få se Sean Banan på scenen var något de såg fram emot inför andra akten.

 Efter musikalen gick Sean och hans kollegor ner från scenen för att hälsa och ta foton med publiken. Sean berättar att det är något de gör varje gång för att knyta relation med de som kollat.

– Mitt mål är att alltid stå kvar till sista man så att alla får en bild.

Efter musikalen klev Sean Banan och hans kollegor ner från scenen för att hälsa på, och ta foton med publiken.

Han talar om att många uppskattar sättet de bemöter sina fans på då de samspelar med sin publik och gör dem delaktiga. 

– Vi vill gärna få de som kollar på oss att också känna sig sedda.

 Sean Banan tycker att det varit oerhört kul och lärorikt att få medverka i föreställningen och att få inblick i livet som musikalartist.

– Jag har börjat uppskatta allt det där runt omkring mer och mer, såsom att vara backstage, träffa publiken och att få umgås med kollegorna.

"Mitt mål är att alltid stå kvar till sista man så att alla får en bild", berättar Sean Banan

Han berättar att varje föreställning har varit rolig och unik på sitt sätt, och att det i framtiden finns planer på att göra någon typ av egen show ihop med Dröse & Norberg. Sean meddelar att det inte är sista gången han medverkar på musikalscenen. Han ser fram emot nya spännande utmaningar i framtiden.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS