Elin Östberg läste ur sin senaste bok.

Läsglädje för barn i Mörsil med lokala barnboks författare

MÖRSIL (JT) I Mörsils skolas cafeteria var det dags för ”Läsglädje för barn” på torsdagskvällen. Författarna Elin Östberg och Juno Lööv läste ur sina böcker, och det bjöds även på fika och en tipspromenad i böckernas tecken.

Publicerad

Juno inledde med att läsa ett kapitel ur sin kommande bok ”Skrockholmen”. Vi kastades direkt in i handlingen med meningen: Lyktan lyste rött, det kunde bara betyda en sak, att en fara var nära”. 

Juno berättade inlevelsefullt om Gryla, som är huvudpersonen, och hennes äventyr. Den första boken i serien handlar om när Gryla försöker hitta ett bra ställe att bo på, och uppföljaren handlar om vad de gör när de hittar stället. 

– Jag inspireras mycket av böckerna om Mumin, jag tycker väldigt mycket om hur Tove Janson skriver, det finns mycket djup att hitta där. Jag tycker även om hur Simon Stålenhag skriver, mina böcker utspelas i ett liknande postapokalyptiskt landskap, sade Juno efter högläsningen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS