Lis Korsgren framför en väberest väv med motiv från Portugal. Den har varit på utställningar både i Kanada, USA och Europa.

Gammal snickeriverkstad blev ateljé för Lis Korsgren

HALLEN (JT) Den gamla verkstan vid Storsjöns strand såg ut att inte kunna stå en vinter till. Men för fem år sedan valde Lis Korsgren och maken Olle att flytta upp från Uppsala. Nu öppnade Lis upp sin verkstad under KulTur helgen.

Publicerad

– Vi flyttade hit för att få årstider, berättar Lis. 

Det stora huset renoverades och nu bor de på övervåningen medan den vackra bottenvåningen huserar Lis ateljé. Stora panoramafönster mot stranden ger ljus när Lis sitter vid en av sina vävstolar och väver olika motiv hon funnit med sin kamera. 

– Man är inte instängd mellan fyra väggar, man är lite ute fastän man är inne. Det mår jag bra av. När jag väver så koncentrerar jag mig så hårt, det kan vara många färger och krångligt med färglösning, jag kan bli trött. Då är det skönt att lyfta blicken och se en horisont. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS