Cash in church framfördes under lördagen i Duveds kyrka, Hans-Erik Sundström (till höger) med musiker.

Fullsatt när Cash in Church framfördes i Duveds kyrka

DUVED (JT) På lördagskvällen fylldes Duveds kyrka till sista plats med countryintresserad publik som ville se och lyssna till ”Cash in Church”. Det var en hudnära föreställning med Johnny Cashs musik i svensk nytappning, med Hans-Erik Sundström och välkända länsmusiker.

Publicerad

Hans-Erik Sundström hade översatt Johnny Cashs texter till svenska, och det fungerade förvånansvärt bra att applicera det vemod Cash hade i sin musik på norrländska vidder och känslostämningar. När publiken kommer in i kyrkan visas ett bildspel över Cashs liv. 

Bandet inledde sedan med en av Cashs mer religiösa låtar ”Var du där när man korsfäste Jesus” får den heta i svensk tappning. Hans-Erik får till den rätta känslan när han sjunger med sin basröst, den är lite milt raspig i perioder. 

Johan Hallsten är konferencier under kvällen och han berättar om valda episoder ur Cashs liv, som när Johnny träffade June Carter, som senare blev hans fru samt om Cashs missbruk. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS