Martine Eng kommunalråd (S) svävar på målet kring syftet med den kritiserade rapport som kostat kommunen över 300 000 kr

Åres kommunstab får bakläxa om utredning – kostade 300 000

ÅRE (JT) Den ledande kommunstaben i Åre hade ingen befogenhet att beställa den internutredning om bostadsbolaget Årehus som kostat skattebetalarna drygt 308 000 kronor.

Publicerad

Härvan i Åre kring Årehus lever vidare även efter att förundersökningen mot det kommunala bostadsbolaget lagts ned av åklagaren Frida Molander vid Åklagarkammaren i Östersund. 

Det visar sig att när kommuncheferna med kommunalrådet Martie Eng (S) i spetsen förra året beställde en utredning hos juristföretaget Insatt i Jönköping, som skulle klarlägga förhållandena i Årehus, så bröt dom enligt den externa konsult som granskat ärendet utifrån kommunallagen där denne konstaterar de inte hade befogenhet att fatta ett sådant beslut över huvudet på sitt bostadsbolag Årehus AB.

Den uppmärksammade internrapporten friade Årehus ledning ifrån alla anklagelser om oegentligheter men låg också till grund för ett beslut i kommunstyrelsen i oktober om skärpta ägardirektiv. Det beslutet kan nu komma att ogiltigförklaras och internrapporten som kostat 308 000 kronor kastas i papperskorgen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS