"Kabinen har nu stått still i en månad och under tiden kom även stormen Ingunn och blåste så vi inte kunde jobba vidare på några dagar", säger Sebastian Thomasson, destinationschef Skistar Åre.

Åre kabinbana skadad

ÅRE (JT) Kabinbanan i Åre har stått still en månad. Detta på grund av skador efter stormar och alvarliga problem med nedisning.

Publicerad

– Vi drabbades av en rejäl storm för en månad sedan och detta i kombination med nedisning orsakade att de båda kabinerna glidit ur sina lägen, berättar Sebastian Thomasson, destinationschef Skistar Åre, han fortsätter. Det som skadats är en så kallad bromsvagn som sitter uppe på armen upp mot linorna. Kabinen har nu stått still i en månad och under tiden kom även stormen Ingunn och blåste så vi inte kunde jobba vidare på några dagar. 

Har ni lyckats laga bromsvagnen? 

– Företaget som servar kabinbanan var hit och besiktade skadorna och bedömde att den var tvungen att skickas till deras specialverkstad. Nu är de trasiga delarna skickad till Schweiz för reparation 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS