1,3 miljoner i stöd till Täljgården i Handöl

ÅRE (JT) Handöls Byalag får stöd med drygt 1,3 miljoner från Arvsfonden för att tillgänglighetsanpassa och renovera sin samlingslokal Täljgården.

Publicerad

 – Detta är fantastiskt, vilken överraskning. Gården förfaller, det har fattats pengar länge. Nu kan vi bygga en toalett i markplan i stället för de som finns en trappa ner, säger en överrumplad Monica Göransson, styrelseledamot i Handöls byalag när JT ringer och förkunnar glädjens budskap. 

Projektets syfte är att skapa en mötesplats för äldre med aktiviteter som alla har tillgång till. För att möjliggöra det krävs att entrén i den befintliga samlingslokalen tillgänglighetsanpassas samt att en tillgänglighetsanpassad toalett installeras. 

Många i trakten är äldre och tar sig fram med olika hjälpmedel. Genom att genomföra de planerade byggnationerna och andra förbättringsåtgärder kommer även den målgruppen att obehindrat kunna delta i aktiviteter och få social samvaro med alla i Handöl. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS