Avgrävd kabel. Foto: E.ON.
Avgrävd kabel. Foto: E.ON.

Upprepad kabelavgrävning - över 500 hushåll i Alanäs och Tåsjö strömlösa

ALANÄS/TÄSJÖ (JT) För tredje gången denna månad grävdes en kabel av tillhörande E.ON. vilket orsakade problem för många hushåll under stora delar av onsdagen.

Publicerad

Det var kl. 8.38 på onsdagsmorgonen som strömavbrottet inträffade i området Alanäs och Tåsjö. Till en början var 530 hushåll utan elström och det dröjde till kl. 13.35 innan samtliga hade strömmen åter. Orsaken till strömavbrottet var en att en kabel hade grävts av och det är inte första gången detta inträffade utan tredje gången bara denna månad längs denna ledning.

- Att kunderna i Alanäs och Tåsjö får strömavbrott på grund av att någon aktör gräver av vår kabel är verkligen helt onödigt. Vi har de senaste åren lagt ner mycket resurser och investerade medel för att just gräva ner elkablar i marken och därmed minska strömavbrotten från väderpåverkan.

- Det är oerhört viktigt att man tar sig tid att ta reda på var kablar ligger innan man sätter spaden i marken, inte minst av säkerhetsskäl, säger Lena Berglund, regionchef nord på E.ON.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS